Winkelmand
✓   Duurzaam & eerlijk
✓   Gratis bezorging vanaf €50,-
✓  Gratis ruilen    

Strict Fashion Rules

Onze regels

Het Stricters platform opereert onder drie strikte regels. Onze ‘Strict Fashion Rules’ zijn het bestaansrecht van het platform en worden meegenomen in iedere keuze.

1. Een milieubewuste bedrijfsvoering

2. Goede arbeidsomstandigheden en eerlijke lonen

3. Een positieve impact leveren

1. Een milieubewuste bedrijfsvoering

Onze eerst regel is dat elk merk dat we aanbieden en iedere aangesloten partner een milieubewuste bedrijfsvoering moet hanteren. Dit wordt stapsgewijs gecontroleerd, waarbij we allereerst kritisch naar de certificering van het merk kijken. Je vindt de door ons goedgekeurde certificering terug bij elk product onder de tab ‘duurzaamheid’. Indien een merk of leverancier niet over de juiste certificering beschikt, worden de materialen en productieprocessen beoordeeld. Ook deze informatie is in de beschrijving van elk product te vinden. Een merk wordt enkel toegelaten als het de juiste certificering heeft, of als het produceert met aantoonbaar bewuste materialen en productieprocessen. Opgesomd bestaat onze beoordeling uit:

  • De certificering
  • Aantoonbaar biologische, natuurlijke of gerecyclede materialen
  • Aantoonbaar bewuste productieprocessen

2. Goede arbeidsomstandigheden en eerlijke lonen

De tweede regel omvat de eerlijke en humane wijze waarop een merk of partner handel drijft en produceert. Stricters kijkt naar verschillende onderdelen van het productieproces van een merk: het vergaren van grondstoffen, de ruwe bewerking en de eindbewerking. Jammer genoeg blijft het nog onmogelijk om het volledige productieproces inzichtelijk te krijgen, daarom beoordeelt Stricters de merken aan de hand van drempelvoorwaarden. In deze voorwaarden wordt er gekeken naar de certificering, aantoonbaar minimumloon en humane arbeidsomstandigheden. De beoordeling bestaat daarmee uit het volgende: 

  • De certificering
  • Aantoonbaar minimumloon
  • Aantoonbaar veilige arbeidsomstandigheden, geen kinderarbeid en geen dwangarbeid

3. Een positieve impact leveren

Stricters wil niet alleen duurzame en eerlijke kleding op een transparante wijze beschikbaar maken, maar daadwerkelijk een positieve impact op onze aarde hebben. De derde regel houdt dan ook in dat alle CO₂-uitstoot afkomstig van productieprocessen en transport wordt gecompenseerd én dat langdurige bescherming van bedreigd regenwoud wordt verzorgd. Voor meer informatie over onze projecten en de stichting die daarbij hoort verwijzen we je graag naar deze pagina. De CO₂-compensatie zorgt voor de neutraliteit van het platform, en de toegevoegde bosbescherming voor maakt dat we zelfs een positieve impact hebben. Dit werkt als volgt:

  • Ieder product wordt ruim gecompenseerd voor de uitstoot in CO₂ die het veroorzaakt.
  • Per uitgegeven tien euro wordt er 2,5 Mbedreigd regenwoud beschermd.