eerlijk en duurzaam

volledig aanpasbaar naar wens

geleverd in 3 weken

Veelgestelde vragen

Is na het lezen van deze pagina nog niet alles duidelijk? Neem contact met ons op.

Wanneer je voor Stricters kiest, ga je voor biologisch katoen en/of gerecyclede polyester. Deze materialen verminderen waterverbruik en bodemvervuiling en hebben een lagere CO2 uitstoot. De uitstoot die we niet kunnen voorkomen wordt door ons gecompenseerd. Verder zorg je wanneer je voor ons kiest ervoor dat alle arbeiders in de productieketen eerlijk beloond worden en onder veilige omstandigheden kunnen werken. Ook wordt voor elke uitgegeven euro 0,25m2 bedreigd regenwoud beschermd.

De kledingindustrie is één van de meest vervuilende industrieën. Katoen is het meest vervuilende gewas ter wereld. Een kwart van alle bestrijdingsmiddelen wordt voor katoen gebruikt, terwijl het slechts 3% van alle landbouwgrond in de wereld inneemt. Deze bestrijdingsmiddelen zijn kankerverwekkend voor de boeren en desastreus voor de natuur. Voor biologisch katoen mogen geen bestrijdingsmiddelen gebruikt worden. Daarnaast zijn er nog vele andere negatieve effecten aan de “reguliere” kledingindustrie. Mocht je hier meer over willen lezen, we hebben een uitgebreide blog geschreven over de impact van de kledingindustrie.

Om duurzaam en eerlijk te kunnen produceren, worden er extra kosten gemaakt. Toch zijn wij ten opzichte van niet-duurzame partijen alsnog een heel betaalbaar alternatief. Wij weten dat voor studenten het budget een belangrijke rol speelt in het maken van een keuze. Hier denken wij graag in mee, om te kijken hoe we zo kostenefficiënt mogelijk te werk kunnen gaan. Afhankelijk van de wensen maken we graag een offerte op maat. Uit ervaring kunnen we zeggen dat we gelijkwaardig in prijs tot maximaal 25% duurder zijn ten opzichte van niet duurzame alternatieven.

De prijzen voor organisaties zijn niet vergelijkbaar met de prijzen die gehanteerd worden op ons kledingplatform stricters.com. Doordat er bij organisaties veel meer stuks in één keer besteld worden, neemt de prijs enorm af. Daarnaast maken wij minder kosten voor het retourneren en klantenservice bijvoorbeeld. Dit alles maakt dat een duurzame en eerlijke keuze voor alle organisaties haalbaar is.

Wij proberen ervoor te zorgen dat elk detail van de kleding zo duurzaam en eerlijk mogelijk geproduceerd wordt. Zo zijn al onze producten gemaakt van biologisch katoen en/of gerecycled polyester (GOTS gecertificeerd). De fabriek waar de kleding geproduceerd wordt heeft goede arbeidsomstandigheden, door bijvoorbeeld eerlijke lonen te betalen en een veilige werkplek te faciliteren (gecontroleerd door The Fair Wear Foundation). Daarnaast wordt de kleding zo duurzaam en eerlijk mogelijk bedrukt en geborduurd. Zelfs onze kledinglabels zijn GOTS gecertificeerd biologisch katoen.

De kleding wordt geproduceerd in Bangladesh, in fabrieken waar toezicht wordt gehouden op goede werkomstandigheden door The Fair Wear foundation. Wij kiezen bewust voor het verbeteren van de werkomstandigheden in lagelonenlanden, zodat daar werkgelegenheid blijft en het probleem bij de kern aangepakt wordt. Door op die plek te produceren, dragen wij bij aan een transitie naar humane werkomstandigheden op vele andere plekken in de wereld. Het druk- en borduurwerk wordt uitgevoerd in West-Europa.

Wij proberen in elk onderdeel van de productie zo duurzaam en eerlijk mogelijk te produceren. Daarvoor werken we alleen samen met partners die door onafhankelijk partijen strikt gecontroleerd worden. Onze textiel is GOTS, PETA approved Vegan, OEKO TEX 100 en FairWear gecertificeerd. Op onze pagina met certificeringen kun je nog meer informatie vinden over alle verschillende duurzame en eerlijke kledingcertificeringen die wij hanteren.

Het duurt ongeveer drie weken om een order te leveren. Dit is nadat wij alle bestanden binnen hebben en de aanbetaling gedaan is. Mocht er spoed zijn bij jouw bestelling, dan kunnen wij daarover meedenken. Neem daarvoor even contact met ons op.

Veelgestelde vragen consument

Is na het lezen van deze pagina nog niet alles duidelijk? Neem contact met ons op.

Hoe lang doet mijn bestelling erover om bezorgd te worden?

Wat zijn de bezorgkosten?

In welke landen bezorgen jullie?

Heb ik garantie op mijn bestelde artikelen?

Ja, je hebt wettelijk gezien garantie op je bestelde artikelen. Om gebruik te maken van je garantie kun je contact met ons opnemen.

Hoe kan ik mijn bestelling volgen?

In de verzendbevestigingsmail heb je een Track & Trace code van ons ontvangen. Daarmee kun jij je pakketje volgen. Als het pakketje niet binnen de aangegeven levertijd is ontvangen, neem dan contact met ons op.

Hoe kan ik een artikel retourneren?

Hoe kan ik een artikel ruilen?

Wanneer ontvang ik mijn geld terug nadat ik een artikel heb geretourneerd?