eerlijk en duurzaam

volledig aanpasbaar naar wens

geleverd in 3 weken

PETA-Approved Vegan

Wat is PETA-Approved Vegan?

People for the Ethical Treatment of Animals, ofwel PETA, zet zich in voor het beschermen van dierenrechten. Door beleidsmakers te informeren en bewustzijn te creëren probeert de organisatie dierwelzijn te verbeteren. De organisatie is in verschillende sectoren actief: de vee-industrie, proefdierlaboratoria, de amusementssector maar ook de kledingbranche. Met het label “PETA-Approved Vegan”, kunnen merken hun klanten garanderen dat ze geen dierlijke materialen in hun producten gebruiken. Het keurmerk is geen garantie voor duurzame of mensvriendelijke productie. 

Waar controleert PETA-Approved Vegan op?

Producten met het PETA-Approved Vegan label moeten volledig dierproduct vrij zijn: dat betekent dat bij productie geen dierlijke stoffen gebruikt mogen worden. Het product is cruelty-free. 

Waarom is dit keurmerk belangrijk?

De kledingindustrie is de mooiste niet. Veel gaat schuil achter de leuke truien, jurken en jeans die we in de winkel zien hangen. Steeds meer van die verhalen komen nu naar buiten: we weten van de inhumane werkomstandigheden van fabrieksmedewerkers in ontwikkelingslanden en de bergen weggegooide kleding in Afrika. Toch blijft een deel van het leed vaak buiten spel: dat van dieren. Voor stoffen die afkomstig zijn uit dierlijke producten, zoals wol, bont, leer en zijde, worden soms de meest dieronvriendelijke praktijken gebruikt. PETA zet zich in voor de bescherming van dierenrechten en geeft hen die geen stem hebben daarmee een platform. Deel van hun taken gaan over informeren: het belang van dierenrechten op de politieke en publieke agenda zetten en in gesprek gaan met beleidsmakers. Aan de andere kant maken ze door middel van hun keurmerk diervriendelijke merken overzichtelijk voor consumenten. Zo zijn wij beter geïnformeerd bij onze volgende aankoop.

Meer informatie…

Voor meer informatie, kijk op de website van PETA.