eerlijk en duurzaam

volledig aanpasbaar naar wens

geleverd in 3 weken

OEKO-TEX STANDARD 100

Wat is de STANDARD 100 van OEKO-TEX? 

Standard 100 van Oeko-Tex is een onafhankelijk test- en certificeringsorganisatie voor textiel. Het label controleert kledingstukken op gevaarlijk stoffen die schadelijk zijn voor gezondheid van zowel werknemers als consumenten. OEKO-TEX STANDARD 100 kijkt verder dan alleen textiel: wanneer een kledingstuk dit certificaat heeft kun je er ook zeker van zijn dat ritsen, etiketten, garen en accessoires geen schadelijke stoffen bevatten. Hoewel het label alleen op menselijke gezondheidsrisico’s test, worden daarmee ook veel ecologisch schadelijke stoffen afgeschreven. Kledingstukken met het OEKO-TEX STANDARD 100 certificaat hebben dus geen effect op de gezondheid van fabriekswerkers en een kleinere impact op het milieu dan reguliere kledingstukken. Toch is dit label geen garantie voor eerlijke en duurzame productie: daarvoor moet je naar andere labels kijken zoals GOTS en The Fair Wear Foundation

Waar controleert OEKO-TEX STANDARD 100 op?

OEKO-TEX STANDARD 100 is een internationaal erkend keurmerk, die elk jaar hun lijst van schadelijke stoffen vernieuwt. De stoffen waar de organisatie op test zijn schadelijke en giftige stoffen, waarvan sommige zijn verboden per wet. Klik hier voor een gedetailleerd overzicht van de stoffen waarop wordt getest.

Waarom is dit keurmerk belangrijk?

Zoals veel verschillende industrieën, heeft ook de kledingindustrie te maken met allerlei verschillende chemicaliën en stoffen. Een deel van deze stoffen blijft hangen in onze kleding, een ander deel belandt als restafval in de natuur. Sommige van deze stoffen zijn schadelijk voor de menselijke gezondheid. Zo heeft onderzoek uitgewezen dat schadelijke stoffen die gevonden werden in de productie van kleding en schoenen kunnen worden gelinkt aan kanker, lever-, nier- en longcomplicaties. OEKO-TEX voorziet erop dat deze schadelijke chemicaliën niet worden gebruikt in de productie van kleding, waar zowel de makers als de dragers van de kleding profijt van hebben.

Voor meer informatie…

Bekijk hier de site van OEKO-TEX voor meer informatie over organisatie.

Of bekijk deze video waar het label nog een keertje wordt uitgelegd

OEKO-TEX STANDARD 100 gecertificeerde kleding op Stricters.com

Alle producten op stricters.com zijn OEKO-TEX STANDARD 100 gecertificeerd. Dit is te zien via de tabs bij producten.