eerlijk en duurzaam

volledig aanpasbaar naar wens

geleverd in 3 weken

Met deze 6 tips word jij een pro in tweedehands winkelen!
Waar tweedehands winkels vroeger een stoffig imago hadden, wordt vintage en second-hand shoppen steeds hipper! Dat is maar goed ook, want tweedehands kleding past heel goed in een duurzame levensstijl. Je kunt nog zoveel kleding kopen bij duurzame en eerlijke merken, maar uiteindelijk is niks zo sustainable als iets gebruiken waar geen nieuwe grondstoffen voor nodig zijn geweest. Heb jij het gevoel dat jij niks anders dan zooi tegenkomt in jouw kringloop, anderen altijd tweedehands pareltjes lijken te vinden? Deze tips helpen jou een pro te worden in tweedehands winkelen!

Laat geen rek onopgemerkt

Waar in een normale kledingwinkel makkelijk te filteren is op stijl, maat en gelegenheid, is dat in een kringloopwinkel vaak niet zo. Kijk daarom overal: bij jouw maat, bij grotere maten, bij het andere geslacht en tussen de sportkleding. Soms zwerven pareltjes namelijk rond op plekken waar ze helemaal niet horen! 

Probeer door de troep heen te kijken

Laten we eerlijk zijn, kringloopwinkels zullen voor een groot deel bestaan uit spullen die je niet nodig hebt, niet mooi vindt of heel weinig potentie in ziet. Dit is part of the deal en dus onvermijdelijk bij het tweedehands winkelen. Toch moet je je niet af laten leiden door al deze troep, want als je goed kijkt zul je er echt wat schatten tussen vinden! Neem je tijd, kijk rustig tussen alles wat er ligt en geniet van het proces: je weet nooit wat je zal vinden. 

Think out of the box

De kringloop is de perfecte plek om te experimenteren met kleding. Er hangen dingen die je nergens anders zult vinden, en de kleine prijsjes maken dat er niet veel verloren is wanneer een kledingstuk toch niet helemaal uitpakt als je van tevoren had bedacht. Kijk je normaal nooit bij herenkleding, maar zie je nu een mooie trui hangen? Doe hem eens aan en kijk wat je van de oversized look vindt. Sportkleding? Dat is tegenwoordig ook heel hip om te dragen buiten de sportschool! Valt een kledingstuk niet helemaal naar wens, maar zie je er wel potentie in? Onderzoek of je het kledingstuk kunt vermaken: zo kun je tops korter maken, stoffen verven of mouwen oprollen/afknippen. Het internet staat vol met leuke voorbeelden van kleding DIY’s, als je inspiratie nodig hebt kun je altijd een snelle google search doen. 

Bij twijfel, altijd passen

Heb je ergens ook maar een beetje interesse in? Neem het mee naar de paskamer! Je weet niet hoe het valt of wat je er misschien mee kunt doen totdat je het kledingstuk aan hebt. Het zou zonde zijn om mogelijke juweeltjes op voorhand al af te schrijven. 

Bezoek een vintage winkel

Wil je wel tweedehands shoppen, maar heb je niet zo’n zin in de zoektocht die erbij komt kijken? Kijk eens bij tweedehands boetiekjes! Naast normale kringlopen, hebben de meeste steden nu ook hele hippe vintage kledingwinkels! Deze winkels hebben een voorgeselecteerde collectie tweedehands items, zodat alleen mooie, bijzondere kledingstukken aan de rekken hangen. In de winkels hoef je dus niet de troep weg te filteren, dat heeft de winkel al voor je gedaan. In deze boetiekjes betaal je vaak ook meer dan in een reguliere kringloop, maar daar krijg je dan ook wel hele vette items voor terug. 

Shop bij online tweedehandswinkels

Zou je minder nieuwe kleding willen kopen, maar in de kringloop lijk je niet te slagen en de vintage winkels zijn niet helemaal je stijl? Kijk dan eens op online kleding marktplaatsen zoals Vinted! Op deze platforms vind je kleding die mensen zelf verkopen. Vaak is de kleding in betere staat dan wat je vindt in de kringloop, en moderner dan wat je vindt in vintage boetiekjes. Dol op de kleding van zogenaamde highstreet shops (bijvoorbeeld H&M en Mango), maar wil je niet nieuw bij ze kopen? Vinted of andere kleding marktplaatsen zijn de oplossing! 

Bij Stricters vind je eerlijke en duurzame kleding van de hoogste kwaliteit. Al onze kleding is gemaakt van biologische of gerecyclede stoffen!

Op Stricters vind je eerlijke en duurzame kleding van de hoogste kwaliteit.

Op de hoogte blijven van de laatste updates, blogs en kortingen? Houd onze nieuwsbrief in de gaten!

Gerelateerde blogs

Dit zijn de 5 meest duurzame stoffen

Met deze wastips kun jij nog langer genieten van je kleding

Please select listing to show.