Winkelmand

eerlijk en duurzaam

volledig aanpasbaar naar wens

geleverd in 3 weken

Duurzame
verenigingskleding
bedrukken

Eerlijke en duurzame verenigingskleding voor iedere student

Het is onze missie om eerlijke en duurzame verenigingskleding voor iedereen beschikbaar te maken, ook voor studie- en studentenverenigingen. Wij bieden scherpe prijzen voor eerlijke en duurzame kleding, in een ruim assortiment met keuze uit veel kleuren, maten, bedrukking en borduurmogelijkheden. Interesse? Neem gerust contact met ons op. 

Icoon geld

Eerlijke prijzen

Duurzame kleding

Snelle levertijd

Wat maakt ons anders?

icoon tak met blaadjes en een hand

Biologisch katoen en gerecycled polyester

Icoon geld

Geproduceerd onder eerlijke omstandigheden

Icoon hart

CO₂-compensatie en bescherming van regenwoud

Pas jouw kleding aan naar wens!

Bij ons is het mogelijk om jouw duurzame verenigingskleding te laten bedrukken of borduren. Dit kan in alle maten en in vele kleuren. Wij hebben een breed assortiment aan duurzame kleding. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een T-shirt of trui te bedrukken. Neem gerust een kijkje in onze collectie. 

Onze producten

Beanies

Mail voor beschikbaarheid

Tote bags

Mail voor beschikbaarheid

Joggingsbroek

Mail voor beschikbaarheid

Buiten ons basisassortiment kunnen we ook meedenken met jouw specifieke wensen

Veelgestelde vragen

Al onze kleding is gemaakt van biologisch katoen en/of gerecycled polyester (GOTS gecertificeerd). Deze materialen veroorzaken een stuk minder waterverbruik en bodemvervuiling en hebben een lagere CO2-uitstoot dan reguliere materialen. Niet alleen de stof, maar ook de bedrukking, de labels, de pakketjes en de tape wordt duurzaam geproduceerd. In het productie- en transportproces kunnen we helaas niet alle uitstoot voorkomen. Daarom wordt die uitstoot gecompenseerd. Daarnaast kiezen we er bewust voor dat arbeiders in de productieketen eerlijk worden beloond en kunnen werken onder veilige arbeidsomstandigheden (gecontroleerd door The  Fair Wear Foundation). Ook wordt voor elke uitgegeven 10 euro, 2,5m2 bedreigd regenwoud beschermd.

Wist je dat de kledingindustrie één van de meest vervuilende industrieën ter wereld is? Katoen is wereldwijd het meest vervuilende gewas. Dit komt doordat een kwart van alle bestrijdingsmiddelen wereldwijd wordt gebruikt voor katoen, terwijl katoen maar 3% van de totale landbouwgrond inneemt! Deze bestrijdingsmiddelen zijn niet alleen desastreus voor de natuur, maar ook kankerverwekkend voor boeren die er mee werken.

Biologisch katoen werkt anders. Hiervoor mogen alleen natuurlijke bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Ben je benieuwd naar andere negatieve effecten van de “reguliere” kledingindustrie? Lees onze uitgebreide blog over de impact van de kledingindustrie.

Voor verenigingen waar we lange termijn mee samenwerking handteren we kortingstarieven ten opzicht van onze websiteprijzen. Wel blijft het zo dat om eerlijke en duurzame verenigingskleding te kunnen produceren, er extra kosten worden gemaakt.  We snappen dat voor studenten het budget een belangrijke rol speelt in het maken van een keuze. We kijken heel graag met je mee hoe we een zo kostenefficiënte oplossing kunnen vinden. Door na te denken over productiegroottes en lange termijn plannen werken we inmiddels met meer dan 40 verenigingen samen!

Al onze kleding wordt zo eerlijk en zo duurzaam mogelijk geproduceerd. De stoffen zijn gemaakt van biologisch katoen en/of gerecycled polyester (GOTS gecertificeerd). In de fabrieken waar de kleding wordt geproduceerd zijn goede arbeidsomstandigheden. Eerlijke lonen, veilige werkplekken en vrijheid van vereniging wordt gewaarborgd door The  Fair Wear Foundation. Dwangarbeid en kinderarbeid zijn ten strengste verboden. Ook het bedrukken en borduren van de kleding voor jouw vereniging gebeurt op een zo duurzaam mogelijke manier. De labels op de kleding zijn van GOTS gecertificeerd biologisch katoen gemaakt.

Onze duurzame verenigingskleding wordt primair gemaakt in fabrieken in Bangladesh waar goed toezicht wordt gehouden op de werkomstandigheden door The Fair Wear foundation. We vinden het belangrijk dat het probleem bij de kern wordt aangepakt, daarom kiezen we bewust voor lagelonenlanden. Zo zorgen we ervoor dat de werkgelegenheid daar blijft en we tegelijkertijd de werkomstandigheden kunnen verbeteren. Op die manier dragen we bij aan een transitie naar humane werkomstandigheden, ook op andere plekken in de wereld.

Het bedrukken en borduren wordt uitgevoerd in West-Europa.

Stricters streeft ernaar om in elk detail duurzaam en eerlijk te produceren. Van duurzaam textiel, tot duurzame bedrukking en tot duurzame verpakkingen. Je kunt zeker weten dat onze kleding echt duurzaam en echt eerlijk is, doordat onze textiel worden gecontroleerd door GOTS, OEKO TEX 100 en The Fair Wear Foundation. De labels op onze kleding zijn ook GOTS gecertificeerd. Op stricters.com/certificeringen vind je meer informatie over de certificeringen die we gebruiken voor onze kleding.

Onze levertijd is ongeveer drie weken. Dit is nadat wij van jouw vereniging alle bestanden hebben ontvangen en de aanbetaling is gedaan. We denken graag met je mee mocht er spoed zijn bij jouw bestelling. Neem contact met ons op als dat zo is!

Meer informatie nodig?

Neem contact met ons op

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Neem contact met ons op

Heb je een vraag? Neem contact met ons op via het contactformulier. Eén van onze accountmanagers neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Wij verduurzamen jouw verenigingskleding
 • Het is onze missie om duurzame en eerlijke kleding voor iedereen beschikbaar te maken.
 • Het verduurzamen van verenigingskleding is één van de prioriteiten van Stricters; dit moet beter!
 • Wij bieden de scherpste prijzen voor eerlijke en duurzame kleding. Deze kleding is altijd iets duurder, maar we zijn competitief en leveren aan duizenden studenten door heel het land.
 • Stricters biedt de beste kwaliteit op het gebied van verenigingskleding.
 • We hebben een ruim assortiment, kleuren, maten & druk- en borduurmogelijkheden.
 • Er kan binnen 2 weken worden geleverd.
Wat maakt ons anders?
 • Alle textiel is gemaakt van Biologisch katoen en van gerecycled polyester (GOTS gecertificeerd).
 • De truien zijn onder eerlijke werkomstandigheden geproduceerd (GOTS en FairWear gecertificeerd).
 • De CO2 uitstoot van productie en transport wordt door ons gecompenseerd.
 • Voor elke uitgegeven euro beschermen we 0,25 vierkante meter bedreigd regenwoud.
 • De producten worden bedrukt op basis van zeefdruk in een fabriek in West-Europa die werkt met de meest duurzame druktechnieken.

Extra informatie

Geef in je bericht a.u.b. het volgende aan:

 • De kledingsoort;
 • De kleur;
 • Het aantal kledingstukken;
 • Unisex, dames of heren;
 • Bedrukken of borduren;
 • Het aantal bedrukkingen of borduursels;
 • De kleuren van de bedrukkingen of borduursels.

Contractgegevens Stricters:

Telefoon: 085-06 02 060

Mail: info@stricters.com