Veja

Veja is een voorloper als het gaat om duurzame sneakers. Sinds 2004 maakt het merk dames- en herensneakers van alleen natuurlijke materialen, en zien ze toe op eerlijke werkomstandigheden voor haar fabrieksmedewerkers. De duurzame schoen is niet meer weg te denken uit de sneakerwereld en verandert met elk verkochte paar stap voor stap de schoenenindustrie.

Levertijd is 3 werkdagen

Geslacht

Maat

Merk

Kleur

Toon categorieën

Toont alle 2 resultaten

Toon categorieën

Toont alle 2 resultaten

Veja: voorloper in duurzame sneakers

Wie aan duurzame sneakers denkt, denkt aan Veja. Sinds 2004 zet het merk zich in voor een schonere schoenenindustrie met sneakers van biologisch katoen en natuurlijk rubber uit het Amazonegebied. De signature-sneaker van Veja is wit, maar daarnaast zijn nog een heleboel andere kleuren te vinden. Rode sneakers met witte zool, all black Veja’s of een combinatie van zwart en wit. Wil je een kleine pop of colour, ga dan voor een witte sneaker met gekleurde details. De witte sneaker is niet meer uit het modebeeld weg te denken, en kan tegenwoordig voor zowel casual als formelere gelegenheden gedragen worden. Combineer de sustainable sneakers met een leuke opgerolde jeans of juist een pantalon voor een nonchalante look.

Duurzame heren- en damessneakers

De verschillende uitvoeringen maakt de schoen nog veelzijdiger. Vind op Stricters.com de classic V-10 uitvoering, voor zowel mannen als vrouwen. Op zoek naar net iets anders? De stoere V-12 Veja doet het altijd goed, en is in mesh of leren uitvoering net wat specialer. De duurzame dames- en herensneakers zijn ook te verkrijgen in Nova Canvas uitvoering, die retro weer helemaal hip maakt. De dikke rubberen zool en neus maakt doen denken aan de welbekende Converse All-Stars, maar dan met een Veja-twist.

Biologisch katoen, natuurlijk rubber

Veja maakt haar schoenen van natuurlijke materialen, en zorgt er zo voor dat haar impact op de natuur zo klein mogelijk is. De schoenen bestaan uit verschillende materialen: biologisch katoen en natuurlijk rubber. Het merk maakt geen gebruik van dierlijke materialen, dus de sneakers van Veja zijn dus volledig vegan. Veja koopt de materialen rechtstreeks van de lokale boeren, zodat ze een veilige werkomgeving en eerlijk loon kunnen garanderen. De schoenen worden voor het grootste deel geproduceerd in Brazilië, in fabrieken waar het ILO reglement geldt. Dit certificaat ziet er onder andere op toe dat fabrieksmedewerkers kwalitatief goede huizen hebben, genoeg vakantie en weekenddagen krijgen en een pensioen opbouwen.

De schoen van de toekomst

Veja laat zien dat de schoenenindustrie vooruit kan gaan, zonder schadelijke chemicaliën, zonder kunstmatige materialen, met eerlijke werkomstandigheden, voor een eerlijke prijs én in een super modieus model. Veel merken volgen, nieuwe sneakers worden gecreëerd: alles om de kledingindustrie mooier te maken, voor zowel mens als milieu. Vind op Stricters.com een verzameling van merken die, net als Veja, door schone en eerlijke productie hun steentje bijdragen aan een duurzame mode-industrie.