People Tree

People Tree is één van de eerste modemerken die aan de slag ging met duurzame en eerlijke kledingproductie. Sinds de oprichting in 1991 heeft het merk zich ontwikkelt tot een grote naam in de duurzame kledingindustrie. Het merk heeft een divers aanbod van eerlijke dameskleding. De kleding wordt gemaakt van natuurlijke en biologische materialen en geproduceerd in eerlijke en veilige werkomstandigheden

De levertijd is 3 werkdagen

Geslacht

Maat

Merk

Kleur

Toon categorieën

Enig resultaat

Toon categorieën

Enig resultaat

People Tree kleding

People Tree laat al jaren zien dat eerlijke kleding niet saai hoeft te zijn, en dat grote, diverse collecties niet alleen typisch zijn voor fast-fashion ketens, maar dat je die ook bij een duurzaam merk kunt vinden! People Tree is een  toonaangevend merk in de duurzame en eerlijke modewereld. Het merk laat zien dat duurzame kleding voor een fijne prijs kan worden gekocht, en dat je er altijd hip uit kan zien. Door trendy stoffen en prints te combineren met tijdloze pasvormen en goede kwaliteit zijn de producten stuk voor stuk uniek en gaan ze lekker lang mee. Combineer een People Tree jurk met leuke gympen of juist een mooie hak. Kies voor een mooie pantalon van People Tree, of juist een leuke rok als onderstuk. Het merk heeft verschillende jumpsuits om uit te kiezen. Voor ieder wat wils!

People Tree: duurzaam productieproces

Sinds 1991 maakt People Tree duurzame kleding voor vrouwen. De kleding wordt gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen om zo de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden. Waar de reguliere kledingindustrie gebruik maakt van synthetische vezels en vervuilende productieprocessen, doet People Tree dat anders! Het biologische katoen dat het merk gebruikt is GOTS gecertificeerd. Daarnaast gebruiken ze natuurlijk afbreekbare stoffen zoals TENCEL lyocell. Bij productie wordt zo min mogelijk water verspild: zo wordt bij het verbouwen van de gewassen zoveel mogelijk regenwater gebruikt en hergebruiken ze water waar kan. Pesticiden en chemicaliën worden zoveel mogelijk vermeden en het verven van kleding wordt gedaan met azo vrije kleurstoffen.

Eerlijke kleding, veilige werkomstandigheden

People Tree vindt mensenrechten belangrijk en laat dat zien in hun productieproces. De veiligheid van werknemers wordt met verschillende certificaten gewaarborgd. Zo heeft het merk een Fair Trade licentie en zijn ze aangesloten bij The World Fair Trade Organization. Beide organisaties checken of het merk zich houdt aan fair trade standaarden zoals een eerlijk salaris, geen kinderarbeid, veilige werkomstandigheden en transparantie in het productieproces. People Tree werkt samen met fabrieken in ontwikkelingslanden en biedt hun werknemers een stabiele, eerlijke en veilige baan. Op deze manier werkt het merk mee aan het creëren van werkgelegenheid en het onderhouden van gemeenschappen.