Organic Basics

Organic Basics maakt duurzame en eerlijke basics voor iedereen. Het merk geeft om mens en natuur, en zet daarom duurzaam produceren centraal in hun aanpak. Ze werken alleen samen met fabrieken die dezelfde visie hebben als zij zelf: het verkleinen van hun ecologische voetafdruk en goede werkomstandigheden voor iedereen. Zo is het ondergoed en sportkleding van Organic Basics niet alleen voor jou om van te genieten, maar heeft het merk een positieve impact op de gehele productieketen!

De levertijd is 3 werkdagen

Prijs

Geslacht

Maat

Merk

Kleur

Toon categorieën

Toont alle 8 resultaten

Toon categorieën

Toont alle 8 resultaten

Organic Basics ondergoed

Organic Basics produceert comfortabel, mooi en kwalitatief goed ondergoed voor zowel mannen als vrouwen. En wat ze het allerbelangrijkste vinden in dit proces? Dat het ondergoed gemaakt wordt van duurzame materialen en onder eerlijke werkomstandigheden. Duurzaamheid is niet fijn om erbij te hebben, maar staat centraal in het ondernemen van Organic Basics.De BH’s, slips en boxers worden gemaakt van natuurlijke materialen, zoals biologisch katoen of TENCEL. Vooral TENCEl is perfect voor de productie van ondergoed, want de natuurlijke stof gemaakt van houtvezels staat bekend om haar “ademende” en antibacteriele eigenschappen. Vind op Stricters.com een groot aanbod van Organic Basics duurzaam ondergoed. De bh’s en tops van Organic Basics zijn gemaakt zonder beugel en zitten daarom super comfortabel. Kies tussen de verschillende kleuren en modellen en vind een model waar jij je lekker in voelt. Combineer de duurzame bh’s met de bijbehorende hipsters, strings of briefs, of mix en match en ga voor een andere uitvoering. De biologisch katoenen heren boxers zijn verkrijgbaar in multipacks

Organic Basics sportkleding

Organic Basics maakt naast ondergoed ook duurzame sportkleding, zodat jij zonder zorgen kan focussen op je workout. De Organic Basic sport leggings worden gemaakt van gerecycled nylon. Deze stof is niet alleen goed voor een circulaire economie, waar stoffen niet zomaar worden weggegooid maar worden hergebruikt, de stof leent zich ook heel goed voor sportkleding. Gerecycled nylon staat bekend om haar antibacteriële eigenschappen, die nare geurtjes verbergen. Dezelfde stof wordt gebruikt voor de Organic Basics sport bh’s, die voor 89% zijn gemaakt van gerecycled nylon. De sportswear is comfortabel en perfect voor je dagelijkse workout of gewoon om in te hangen op je bank. 

Organic Basics: duurzame materialen

Organic Basics gebruikt verschillende stoffen voor haar ondergoed en sportkleding, elk met hun eigen eigenschappen en voordelen. Wat elke stof in ieder geval gemeen heeft: een kleine impact op het milieu, op natuurlijke of gerecyclede basis en super zacht. Denk hierbij aan biologisch katoenen onderbroeken, sportkleding van gerecycled nylon, BH’s van TENCEL Lyocell, maar ook gerecycled wol en gerecycled kasjmier. Organic Basics houdt rekening met de doeleinden van hun producten, en zoekt dus naar ademende, geurneutrale en lichte stoffen. De “man-made” fibers Silvertech en Polygiene zijn hier voorbeelden van, die het ondergoed en de sportkleding geurtjesvrij en fris houden.