O My Bag

O My Bag streeft naar een eerlijkere wereld, en door de productie van tassen dragen ze daar een steentje aan bij! Veilige werkomstandigheden, milieuvriendelijk leer en duurzame productietechnieken: dat kenmerkt O My Bag. Zo kun jij zonder schuldgevoel optimaal genieten van je nieuwe tas!

Levertijd: binnen 3 werkdagen

Geslacht

Maat

Merk

Kleur

Toon categorieën

Toont alle 2 resultaten

Toon categorieën

Toont alle 2 resultaten

O My Bag Amsterdam

In 2010 is O My Bag begonnen met het produceren van tassen, met als doel: eerlijke en duurzame tassen waar niet alleen de koper, maar ook de fabrikant van profiteert. Het merk kiest haar producenten zorgvuldig uit. Door eerlijke en veilige werkomstandigheden te garanderen draagt het merk bij aan wereldwijde problemen zoals het bestrijden van armoede aan aanmoedigen van vrouwenemancipatie. Het merk produceert tassen van hoge kwaliteit, waar je na aankoop jaren plezier van hebt: dat is pas duurzaam. Naast tassen heeft het merk ruim aanbod in portemonnee’s, leren kaartenhouders en luggage tags. De tassen zijn in verschillende vormen en maten verkrijgbaar: duurzame totebags, schoudertasjes, rugtassen en bumbags. De grote tassen lenen zich perfect voor dagen naar kantoor of een middag in de stad, terwijl de kleine tasjes perfect zijn voor op een festival of feestje. Een deel van de tassen heeft verwisselbare banden, zodat je zelf kan bepalen welke je bij je outfit vindt passen. De tassen zijn veelzijdig, en maken veel verschillende looks helemaal af. De bruine lederen tassen zijn perfect voor een bohemian outfit, terwijl de strakke zwarte tassen goed te combineren zijn met een minimalistische moderne look.

Duurzame productie

Reguliere leerverwerking is een erg vervuilend process. Bij het looien en verven van leer komt veel chemisch afval vrij, wat ergens in de natuur beland. Bij O My Bag doen ze dat anders. Het plantaardige leer van O My Bag wordt zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën gelooid. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van natuurlijk geverfd leer, waar chemicaliën zoals chroom en andere metalen worden gemeden. Het verfproces is zo schoon dat overgebleven stukken leer worden gerecycled tot meststof. Het leer dat wordt gebruikt voor de duurzame tassen is leer wat als bijproduct vrij komt in de zuivel en vleesindustrie. Wat op dit moment de meest duurzame optie als je het vergelijkt met nep leer gemaakt van PU of PVC. Vind op Stricters.com een selectie duurzame tassen van O My Bag, en geniet zonder schuldgevoel van je nieuwe aankoop.

Eerlijke werkomstandigheden

O My Bag wilt niet alleen dat jij geniet van je nieuwe tas, maar dat iedereen in de productieketen er beter van mag worden. Door kleine productenten uit kleine gemeenschappen samen te brengen, creëert O My Bag werkgelegenheid en baankansen voor arme gemeenschappen. Het merk vindt eerlijke en veilige werkomstandigheden belangrijk, en zal daarom alles doen om dat te waarborgen. Zo betaald O My Bag hun werknemers krijgen een eerlijke salaris voor hun werkzaamheden, bieden ze training en educatie aan hun werknemers en worden vrouwen en minderheden gelijke arbeidskansen gegeven. Om verder bij te dragen aan een eerlijke wereld, doneert O My Bag een deel van haar inkomsten aan lokale projecten in India. Vind op Stricters.com een groot aanbod duurzame en eerlijke tassen, waar we samen de mode industrie een stukje mooier mee maken. Sustainable en fair geproduceerde tassen van O My Bag vind je hier.