eerlijk en duurzaam

volledig aanpasbaar naar wens

geleverd in 3 weken

Nordic Swan Ecolabel

Wat is Nordic Swan Ecolabel?

Nordic Swan Ecolabel is een Scandinavisch keurmerk dat zich richt op duurzaam en milieuvriendelijk produceren. Het certificaat is in verschillende sectoren actief, zo ook in de textielindustrie. Naast het uitgeven van het keurmerk, werkt de organisatie ook op verschillende terreinen aan het verduurzamen van onze consumptie-economie. Zo vragen ze van bedrijven te investeren in een langere levensduur van producten en innovaties om hun gebruikte producten en materialen te recyclen. Daarnaast stimuleren ze overheidsinstanties groene reglementen te implementeren. 

Waar controleert Nordic Swan Ecolabel op?

Om een Nordic Swan Ecolabel keurmerk te krijgen, moet je als textielproducent aan een gedetailleerde lijst van criteria voldoen. Deze criteria omvatten de teelt en bewerking van natuurlijke vezels en leer. Onder de criteria vallen bijvoorbeeld het vermijden van bepaalde chemicaliën en waterverspilling beperken. Daarnaast stimuleert Nordic Swan Ecolabel merken om te recyclen en gebruik te maken van hernieuwbare energie. Door sommige stoffen en materialen bij productie te verbieden, is de uitstoot van schadelijk afval kleiner en wordt de negatieve impact op mens en milieu dus beperkt.

Waarom is dit keurmerk belangrijk?

Nordic Swan Ecolabel begrijpt dat de huidige manier waarop wij omgaan met de aarde niet houdbaar is. Overal ter wereld zijn de gevolgen van klimaatverandering zichtbaar: denk aan extreme weersomstandigheden, misoogsten, een stijgende zeespiegel en de noordpool die smelt. Door te investeren in groene alternatieven en het promoten van een circulaire technologieën werkt Nordic Swan Ecolabel mee aan het verduurzamen van onze maatschappij. 

Voor meer informatie…

Voor meer informatie over het keurmerk, bezoek hun officiële website.

Benieuwd naar de specifieke criteria voor het certificaat? Lees dan hun reglement voor textielproducenten hier.