MUD Jeans

Prachtige jeans die jarenlang meegaan, dat is waar MUD jeans om bekend staat! Het merk houdt bij het maken van hun spijkerbroeken rekening met het milieu, mens en dier. De jeans zijn gemaakt van gerecycled katoen en bij productie wordt zo min mogelijk water verspild. Daarnaast maakt MUD Jeans geen gebruik van giftige chemicaliën en is aangesloten bij Fairwear Foundation, om zo goede werkomstandigheden in hun fabriek te waarborgen.

De levertijd is 3 werkdagen

Geslacht

Maat

Merk

Kleur

Toon categorieën

Toont alle 2 resultaten

Toon categorieën

Toont alle 2 resultaten

MUD Jeans spijkerbroeken

MUD jeans maakt eerlijke, duurzame en kwalitatieve jeans voor zowel mannen als vrouwen. De sustainable jeans worden gemaakt met duurzame productietechnieken. Deze technieken zorgen ervoor dat de impact op het milieu zo laag mogelijk blijft. Denk hierbij aan het verminderen van waterverspilling: voor een reguliere jeans wordt er zo’n 7000 liter water verspild, terwijl MUD jeans maar 1500 liter water gebruikt! Daarnaast streeft het merk naar een circulaire kledingindustrie en maakt MUD jeans gebruik van gerecycled katoen. Bij het verven van het denim worden giftige chemicaliën gemeden. De weinige chemicaliën die nog wel worden gebruikt zijn veilig voor gebruik en hebben het Nordic Swan Ecolabel certificaat. Misschien wel hetgeen waar MUD Jeans het meest trots op is: de jeans zijn co2 neutraal. 

Duurzame denim voor elk moment

MUD jeans zijn verkrijgbaar in veel verschillende modellen, kleuren en pasvormen. Vind hier zowel jeans voor dames als voor heren. Combineer een lichte jeans met een katoenen shirt voor een zonnige zomerdag, of kies voor een donkere jeans met trui voor een knusse herfstdag. Voor elk moment een duurzame jeans. De damesjeans zijn te vinden in high-waist modellen, maar ook voor mid- en low-waist jeans kun je terecht bij MUD jeans. Combineer skinny jeans met een mooie blouse voor een elegante look, of maak de outfit juist stoerder door hem te combineren met een denim jack en een leuk wit shirt. Houd je van een iets meer uitgesproken look? Kies dan voor een MUD momjeans, of een denim flare. Voor de mannen heeft het merk ook genoeg keuze. Kies voor een donkere of lichte herenjeans, zowel in het blauw als zwart. De duurzame denim jeans voor mannen hebben verschillende pasvormen: skinny, relaxed en baggy.

Mud Jeans: volledig vegan en van biologisch katoen

Mud Jeans heeft goed nagedacht over de materialen voor haar spijkerbroeken. Zo worden de broeken worden voor 40% gemaakt van gerecycled katoen en is het overige katoen wat wordt gebruikt van biologische oorsprong. Bij verbouwing van dit katoen worden geen pesticiden of ander chemicaliën gebruikt. Door het vermijden van leren labels en in plaats daarvan gebruik te maken van papieren en bedrukte etiketten, zijn de jeans volledig vegan. De papieren etiketten zijn Cradle 2 Cradle gecertificeerd en zijn dus recyclebaar. De knopen worden gemaakt van roestvrijstaal zodat ook deze te recyclen zijn. Op deze manier zet het merk zich zo veel mogelijk in voor een circulaire kledingindustrie. Waar kleding niet zomaar weggegooid wordt kan worden hergebruikt!