Kings of Indigo

Voor de perfecte duurzame jeans moet je bij Kings of Indigo zijn. Het merk staat bekend om hun denim broeken en jacks, maar maken daarnaast nog veel meer producten! De kleding van Kings of Indigo wordt gemaakt van duurzame en natuurlijke materialen, zoals biologisch katoen en linnen en hennep. Naast duurzaamheid vind het merk eerlijke productie belangrijk, zo bieden ze iedere werknemer een eerlijk loon en zijn bij alle productielocaties veilige werkomstandigheden een vereiste.

De levertijd is 3 werkdagen

Prijs

Geslacht

Maat

Merk

Kleur

Toon categorieën

Toont alle 36 resultaten

Toon categorieën

Toont alle 36 resultaten

Kings of Indigo Jeans

In 2011 werd het merk Kings of Indigo opgericht met als doel: een complete verandering in de denim industrie. Van het gebruik van biologische en gerecyclede materialen, tot een vermindering van watergebruik tot eerlijke productie en milieuvriendelijk vervoer. Het merk zet zich voor een volle 100% in voor duurzame en eerlijke denim. Vind op Stricters.com een uitgebreid aanbod van Kings of Indigo spijkerbroeken, voor zowel mannen als vrouwen. De dames jeans zijn verkrijgbaar in verschillende pasvormen: skinny en relaxed, high waist of low waist. Vind een model en kleur waar jij je lekker in voelt, en combineer de multi-inzetbare jeans met verschillende kledingstukken die je nu al in je kast hebt hangen. Een goede spijkerbroek is geschikt voor bijna elke gelegenheid, en weet elke outfit nonchalante en stoer randje te geven. 

Kings of Indigo kleding

Hoewel Kings of Indigo bekend is geworden door hun grote en diverse aanbod van duurzame jeans, heeft het merk haar assortiment inmiddels uitgebreid tot een volwaardige kledinglijn. Vind hier duurzame truien, biologisch katoenen t-shirts en blouses van Kings of Indigo, voor zowel mannen als vrouwen. Vind hier verschillende heren sweaters van organische stoffen, zoals biologisch katoen en Tencel. Naast tops biedt Kings of Indigo ook biologisch katoenen zomer jurken en rokken, perfect voor warme zomermiddag op het strand of een drankje op het terras. De veelzijdigheid van Kings of Indigo maakt dat het merk voor ieder moment een kledingstuk heeft, zodat je altijd in mooie, kwalitatief goede, duurzame en eerlijke kleding kunt stralen. 

Duurzaam en eerlijke jeans

Kings of Indigo draagt haar steentje bij aan het verschonen van de kledingindustrie door een kledinglijn van duurzame dames- en heren jeans, tops, truien en jurken aan te bieden. De kleding wordt gemaakt van natuurlijk materialen, zoals biologisch katoen, linnen en hennep. Toch probeert het merk over te gaan op volledige “man-made” materialen, zodat het merk minder afhankelijk wordt van beperkte natuurlijke voorraden. De “man-made” materialen zijn volledig duurzaam, denk hierbij aan Tencel, gerecyclede wol, gerecycled katoen en gerecyclede PET flessen. Kings of Indigo heeft de eerste 100% biologisch afbreekbare stretchjeans ontwikkeld. Een vegan jeans die naast biologisch katoen natuurlijk rubber in haar stof verwerkt heeft. Daarnaast wordt de kleding van Kings of Indigo in eerlijke en veilige fabrieken geproduceerd. Het welzijn van de medewerkers wordt gewaarborgd door een eerlijk salaris en veilige werkomgeving volgens de gedragscodes van ILO, the Fair Wear Foundation en the UN Guiding Principles on Human Rights.