eerlijk en duurzaam

volledig aanpasbaar naar wens

geleverd in 3 weken

Wij verduurzamen
uw verenigingskledij

Duurzame en eerlijke kleding voor iedere student

Het is onze missie om duurzame en eerlijke kleding voor iedereen beschikbaar te maken, ook voor studentenverenigingen. Wij bieden scherpe prijzen voor eerlijke en duurzame kleding, in een ruim assortiment met keuze uit veel kleuren, maten, bedrukking en borduurmogelijkheden. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Icoon geld

Scherpe prijzen

Duurzame kleding

Snelle levertijd

Wat maakt ons anders?

icoon tak met blaadjes en een hand

Biologisch katoen en gerecycleerd polyester

Icoon geld

Geproduceerd onder eerlijke omstandigheden

Icoon hart

CO₂-compensatie en bescherming van regenwoud

Pas uw kleding aan naar wens!

Bij ons is het mogelijk om uw verenigingskleding te laten bedrukken of borduren. Vanaf 25 stuks is het mogelijk om uw eigen kledingstuk te ontwerpen. Dit kan in alle maten en in vele kleuren.

Onze producten

T-shirt

Lichtblauw t-shirt voorkant

Verkrijgbaar in 49 kleuren

Crewneck

Donkerblauwe crewneck voorkant

Verkrijgbaar in 23 kleuren

T-shirt dames

lichtroze dames t-shirt voorkant

Verkrijgbaar in 40 kleuren

Hoodie

donkergroene hoodie voorkant
Verkrijgbaar in 29 kleuren

Joggingbroek

Grijze joggingsbroek voorkant

Verkrijgbaar in 3 kleuren

Longsleeve

Bordeaux rode longsleeve voorkant

Verkrijgbaar in 7 kleuren

Vest

Blauw vest voorkant

Verkrijgbaar in 9 kleuren

Buiten ons basisassortiment kunnen we ook meedenken met uw specifieke wensen

Veelgestelde vragen

Al onze kleding is gemaakt van biologisch katoen en/of gerecycleerd polyester (GOTS gecertificeerd). Deze materialen veroorzaken een stuk minder waterverbruik en bodemvervuiling en hebben een lagere CO2-uitstoot dan reguliere materialen. Niet alleen de stof, maar ook de bedrukking, de labels, de pakketjes en de tape wordt duurzaam geproduceerd. In het productie- en transportproces kunnen we helaas niet alle uitstoot voorkomen. Daarom wordt die uitstoot gecompenseerd. Daarnaast kiezen we er bewust voor dat arbeiders in de productieketen eerlijk worden beloond en kunnen werken onder veilige arbeidsomstandigheden (gecontroleerd door The  Fair Wear Foundation). Ook wordt voor elke uitgegeven 10 euro, 2,5m2 bedreigd regenwoud beschermd.

Wist u dat de kledingindustrie één van de meest vervuilende industrieën ter wereld is? Katoen is wereldwijd het meest vervuilende gewas. Dit komt doordat een kwart van alle bestrijdingsmiddelen wereldwijd wordt gebruikt voor katoen, terwijl katoen maar 3% van de totale landbouwgrond inneemt! Deze bestrijdingsmiddelen zijn niet alleen desastreus voor de natuur, maar ook kankerverwekkend voor boeren die er mee werken.

Biologisch katoen werkt anders. Hiervoor mogen alleen natuurlijke bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Bent u benieuwd naar andere negatieve effecten van de “reguliere” kledingindustrie? Lees onze uitgebreide blog over de impact van de kledingindustrie.

Om duurzame en eerlijke kleding te kunnen produceren, moeten er wat extra kosten worden gemaakt. Toch kunnen we zeggen dat we ten opzichte van niet-duurzame partijen een goed betaalbaar alternatief kunnen bieden. We snappen dat voor studenten het budget een belangrijke rol speelt in het maken van een keuze. We kijken heel graag met u mee hoe we een zo kostenefficiënte oplossing kunnen vinden. We zullen vervolgens een offerte op maat maken aan de hand van jullie wensen. Uit ervaring kunnen we zeggen dat we een gelijkwaardige prijs ten opzichte van niet-duurzame alternatieven kunnen bieden, tot maximaal 25% duurder.

De prijzen die we voor verenigingen bieden zijn NIET vergelijkbaar met de prijzen die u in onze webshop stricters.com tegenkomt. Voor verenigingen kunnen we namelijk veel meer stuks in één keer bestellen, waardoor de prijs enorm afneemt. Daarnaast hoeven we geen kosten te maken voor aspecten zoals retouren en klantenservice. Dit zorgt ervoor dat een duurzame en eerlijke keuze ook voor uw vereniging haalbaar is!

Al onze kleding wordt zo eerlijk en zo duurzaam mogelijk geproduceerd. De stoffen zijn gemaakt van biologisch katoen en/of gerecycleerd polyester (GOTS gecertificeerd). In de fabrieken waar de kleding wordt geproduceerd zijn goede arbeidsomstandigheden. Eerlijke lonen, veilige werkplekken en vrijheid van vereniging wordt gewaarborgd door The  Fair Wear Foundation. Dwangarbeid en kinderarbeid zijn ten strengste verboden. Ook het bedrukken en borduren van de kleding voor uw vereniging gebeurt op een zo duurzaam mogelijke manier. De labels op de kleding zijn van GOTS gecertificeerd biologisch katoen gemaakt.

Onze kleding wordt gemaakt in fabrieken in Bangladesh waar goed toezicht wordt gehouden op de werkomstandigheden door The Fair Wear foundation. We vinden het belangrijk dat het probleem bij de kern wordt aangepakt, daarom kiezen we bewust voor lagelonenlanden. Zo zorgen we ervoor dat de werkgelegenheid daar blijft en we tegelijkertijd de werkomstandigheden kunnen verbeteren. Op die manier dragen we bij aan een transitie naar humane werkomstandigheden, ook op andere plekken in de wereld.

Het bedrukken en borduren wordt uitgevoerd in West-Europa.

Stricters streeft ernaar om in elk detail duurzaam en eerlijk te produceren. Van duurzaam textiel, tot duurzame bedrukking en tot duurzame verpakkingen. U kunt zeker weten dat onze kleding echt duurzaam en echt eerlijk is, doordat onze textiel worden gecontroleerd door GOTS, OEKO TEX 100 en The Fair Wear Foundation. De labels op onze kleding zijn ook GOTS gecertificeerd. Op stricters.com/certificeringen vindt u meer informatie over de certificeringen die we gebruiken voor onze kleding.

Onze levertijd is ongeveer drie weken. Dit is nadat wij van uw vereniging alle bestanden hebben ontvangen en de aanbetaling is gedaan. We denken graag met u mee mocht er spoed zijn bij uw bestelling. Neem contact met ons op als dat zo is!

Als uw vereniging niet BTW-plichtig is, dan berekenen wij het lokale BTW-tarief. Is uw vereniging wel BTW-plichtig, dan berekenen wij geen BTW en ontvangt u een 0%-factuur waarbij de BTW naar u wordt verlegd. Wij vragen in dit geval naar uw BTW-nummer.

Meer informatie nodig?

Neem contact met ons op

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Heeft u een vraag? Neem contact met ons op via het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!