Winkelmand

eerlijk en duurzaam

volledig aanpasbaar naar wens

geleverd in 3 weken

Duurzame kleding
bedrukken Vlaanderen

Stap over naar duurzame bedrijfskleding Vlaanderen

De kledingindustrie is één van de meest vervuilende in de wereld. Maakt u het verschil met uw bedrijf of organisatie in Vlaanderen? Draag bij aan een schonere wereld en kies voor duurzaam kleding bedrukken. Stricters biedt u een ruim assortiment aan vele maten, kleuren en bedrukkingsmogelijkheden. We zijn duurzaam in elk detail, en proberen de prijs laag te houden. Zo wordt een duurzame kledingkeuze ook voor uw organisatie mogelijk!

Icoon geld

Scherpe prijzen

Duurzame kleding

Geleverd in 3 weken

Wat maakt ons anders?

icoon tak met blaadjes en een hand

Biologisch katoen en gerecycleerd polyester

Icoon geld

Geproduceerd onder eerlijke omstandigheden

Icoon hart

CO₂-compensatie en bescherming van regenwoud

Kleding aanpassen naar wens!

Laat uw kleding bedrukken of borduren in Vlaanderen. Kies uit de vele kleuren, maten en soorten kleding. Vanaf 25 stuks kunt u dit zelf ontwerpen. Kies bijvoorbeeld voor een logo, afbeelding of tekst. U kunt zowel de voor- als achterzijde laten bedrukken.

Stricters is duurzaam in elk detail. We maken gebruik van biologische en/of gerecycleerde stoffen. We opereren CO2-neutraal, door onze CO2 te compenseren. Daarnaast krijgen de arbeiders een eerlijk loon en werken ze onder veilige omstandigheden. Dwang- en kinderarbeids zijn ten strengste verboden in de productie van onze kleding.

Onze producten

T-shirt

Lichtblauw t-shirt voorkant

Verkrijgbaar in 49 kleuren

Crewneck

Donkerblauwe crewneck voorkant

Verkrijgbaar in 23 kleuren

T-shirt dames

lichtroze dames t-shirt voorkant

Verkrijgbaar in 40 kleuren

Hoodie

donkergroene hoodie voorkant
Verkrijgbaar in 29 kleuren

Joggingbroek

Grijze joggingsbroek voorkant

Verkrijgbaar in 3 kleuren

Longsleeve

Bordeaux rode longsleeve voorkant

Verkrijgbaar in 7 kleuren

Vest

Blauw vest voorkant

Verkrijgbaar in 9 kleuren

Buiten ons basisassortiment kunnen we ook meedenken met uw specifieke wensen

Veelgestelde vragen

Onze duurzame kleding maakt een daadwerkelijk verschil. De kleding is gemaakt van biologische en/of gerecycleerde stoffen. Deze zijn GOTS gecertificeerd. Dit betekent dat er geen gebruik wordt gemaakt van giftige chemicaliën. Dit zorgt voor veel minder waterverbruik, bodemvervuiling en CO2-uitstoot. Niet alle uitstoot kan voorkomen worden (mede door transport). Daarom compenseren we deze CO2-uitstoot.

Een keuze voor Stricters is ook een keuze voor eerlijke en goede behandeling van arbeiders in de hele keten. Arbeiders krijgen een eerlijk loon en werken onder veilige arbeidsomstandigheden (gecontroleerd door The  Fair Wear Foundation). Ook wordt voor elke uitgegeven 10 euro, 2,5m2 bedreigd regenwoud beschermd.

Katoen is het meest vervuilende gewas ter wereld! Dat maakt de kledingindustrie enorm vervuilend. Dit komt vooral door de bestrijdingsmiddelen die gebruikt worden om katoen te verbouwen. Deze giftige middelen zijn slecht voor de grond, CO2-uitstoot, maar ook kankerverwekkend voor de boeren en katoenplukkers.

Biologisch katoen werkt gelukkig anders. Hiervoor worden enkel ‘natuurlijke’ bestrijdingsmiddelen gebruikt. Deze hebben een stuk positievere impact op het milieu. Bent u benieuwd naar andere negatieve effecten van de “reguliere” kledingindustrie? Lees onze uitgebreide blog over de impact van de kledingindustrie.

Tegenover niet-duurzame partijen kunnen we zeker een betaalbaar alternatief bieden. Toch worden er extra kosten gemaakt om volledig duurzaam en eerlijk te werk te gaan. We nemen deze duurzame bedrijfsvoering dan ook erg serieus. Uit ervaring kunnen we zeggen dat we even duur tot maximaal 25% duurder zijn vergeleken met niet-duurzame alternatieven.
We snappen dat uw budget een belangrijke rol speelt. Daarom kijken we graag met u mee om tot een kostenefficiënt plaatje te komen.

In onze webshop ziet u de prijzen voor consumenten. Deze zijn echter niet vergelijkbaar met de prijzen die we u als bedrijf of vereniging bieden. Voor u kunnen we namelijk meer stuks in één keer bestellen, waardoor de prijs afneemt. Tevens maken we per kledingstuk minder kosten voor bijvoorbeeld marketing en klantenservice. Dit maakt dat we ook voor uw organisatie een betaalbaar alternatief kunnen bieden.

Al onze kleding wordt helemaal eerlijk en duurzaam geproduceerd. De stoffen zijn gemaakt van biologisch katoen en/of gerecycleerd polyester (GOTS gecertificeerd). In de fabrieken waar de kleding wordt geproduceerd zijn goede arbeidsomstandigheden. Eerlijke lonen, veilige werkplekken en vrijheid van vereniging wordt gewaarborgd door The  Fair Wear Foundation. Dwangarbeid en kinderarbeid zijn ten strengste verboden. Ook het bedrukken en borduren van de kleding voor uw vereniging gebeurt op een zo duurzaam mogelijke manier.

Onze kleding wordt geprodcueerd in fabrieken in Bangladesh waar goed toezicht wordt gehouden op de werkomstandigheden door The Fair Wear foundation. We vinden het juist belangrijk dat het probleem bij de kern wordt aangepakt, daarom kiezen we heel bewust voor lagelonenlanden. Zo zorgen we ervoor dat de werkgelegenheid daar blijft en we tegelijkertijd de werkomstandigheden kunnen verbeteren. Op die manier dragen we bij aan een transitie naar humane werkomstandigheden, ook op andere plekken in de wereld. Werkt u hier aan mee?

Het bedrukken en borduren wordt uitgevoerd in West-Europa.

Wij willen graag eerlijk en duurzaam tot in het kleinste detail zijn. Dit voeren we door in de stoffen, maar ook in duurzame bedrukking en verpakking. De textiel van onze kleding wordt gecontroleerd door de volgende certificeringen: GOTS, OEKO TEX 100, PETA-Vegan Approved en The Fair Wear Foundation. Dit betekent onder andere:

  • Biologische kleding
  • Goede behandeling van arbeiders
  • Hoge kwaliteit kleding die lang meegaat
  • Geen schadelijke stoffen in de kleding
  • Geen dierlijke materialen

Op stricters.com/certificeringen vindt u meer informatie.

Stricters kan binnen ongeveer drie weken leveren. Dit is nadat door u de aanbetaling is gedaan en wij alle bestanden hebben ontvangen. Is er spoed bij uw bestelling? Neem contact met ons, dan denken we graag met u mee!

Als uw organisatie niet BTW-plichtig is, dan berekenen wij het lokale BTW-tarief. Is uw organisatie wel BTW-plichtig, dan berekenen wij geen BTW en ontvangt u een 0%-factuur waarbij de BTW naar u wordt verlegd. Wij vragen in dit geval naar uw BTW-nummer.

Meer informatie nodig?

Neem contact met ons op

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Heeft u een vraag? Neem contact met ons op via het contactformulier. Teije, onze accountmanager, neemt zo snel mogelijk contact met u op!