✓ Duurzame producten
✓ Gratis bezorging vanaf €50,-
✓ Eerlijke producten    

Verzenden en Retourneren

Verzenden & Retourneren

Verzenden & kosten

Bestellingen via ons platform die een bestelbedrag hebben van €50,- of hoger zullen geen extra kosten met zich meebrengen. Voor bestellingen onder dit bestelbedrag wordt een bedrag van €2,95 in rekening gebracht.

Het kan voorkomen dat er in jouw bestelling artikelen zitten van verschillende partners. Toch zullen de kosten in geen enkel geval afwijken van de bovengenoemde bedragen.

Levertijden

De levertijden van de artikelen op het Stricters platform variëren tussen de 1 en 5 werkdagen, maar in de meeste gevallen worden artikelen binnen 3 werkdagen bezorgd. Per product zal er op de productpagina duidelijk aangegeven worden wat de levertijd is. De variatie in levertijden komt voort uit ons platformmodel, waarbij verschillende partners hun eigen leveringsbeleid hanteren. Als er in jouw bestelling artikelen van meerdere verkopers zitten, dan kunnen de bezorgmomenten van deze artikelen van elkaar afwijken. De directe levering vanuit de verkopers zorgt voor een kort distributiekanaal en reduceert daarmee de CO₂-uitstoot.

Momenteel worden er alleen bestellingen binnen Nederland bezorgd.

Retourneren

Alle artikelen op ons platform hebben een retourtermijn van 14 dagen vanaf de dag dat het artikel door jou is ontvangen. Je zal het artikel definitief terug moeten sturen waarna je het geld teruggestort krijgt. Wanneer je een artikel wil ruilen, dan stuur je het artikel terug en plaats je een nieuwe bestelling. Als je een artikel terugstuurt, zal dit artikel ongedragen (voor zover mogelijk), onbeschadigd en voorzien van alle geleverde labels en stickers moeten zijn. Indien mogelijk wordt het artikel teruggezonden in de originele verpakking.

Retourneer je artikel rechtstreeks naar de verkoper via de volgende instructies:

  1. Iedere retourzending wordt gestart vanuit jouw account. Wanneer je ingelogd bent, zal je via de retourbutton in jouw account het artikel moeten selecteren dat je wil retourneren. Wanneer je meerdere artikelen wil retourneren, vink je deze verschillende artikelen aan.
  2. Vervolgens krijg je een automatische mail in je mailbox van het mailadres dat gekoppeld is aan jouw account. In deze mail zie je één of meer artikelen die je wil retourneren en het afknipbare retour etiket van de bijbehorende partner. Als je artikelen van verschillende verkopers hebt aangevinkt, ontvang je per verkoper een aparte mail.
  3. Print deze mail(s) uit via de ‘print’ knop en knip het retour etiket van de bijbehorende partner op de stippellijn af. Plak het retour etiket op het pakketje van de desbetreffende verkoper en voeg de rest van het formulier toe in het pakketje.
  4. Breng je pakketje(s) naar een PostNL, DHL of DPD afleverpunt bij jou in de buurt. Zodra de desbetreffende partner naar ons communiceert dat het artikel in goede orde is ontvangen, laten wij dit direct weten en storten we het aankoopbedrag zo snel mogelijk terug. We zullen de extra kosten van de oorspronkelijke verzending ook terugstorten indien je deze betaald hebt en je de gehele bestelling retour stuurt.

Retourkosten

De retourkosten zullen afhankelijk zijn van de grootte van het pakketje en de gekozen bezorgdienst. Deze kosten leggen we bij jou neer omdat wij restricties willen leggen op overbodige bestellingen en daarmee onnodige CO₂-uitstoot en verspilling willen beperken.

* Als je binnen één bestelling artikelen van verschillende partners wil retourneren, dan zullen de totale kosten voor jou nooit hoger zijn dan de kosten van een pakket. Retourkosten boven dit bedrag zullen door Stricters worden vergoed door middel van een kortingscode, indien je alle verzendbewijzen toestuurt naar info@stricters.com.