Winkelmand
✓   Duurzaam & eerlijk
✓   Gratis bezorging vanaf €50,-
✓  Gratis ruilen    

Over ons

Wat doen we?

Stricters is een online kledingwarenhuis dat zich focust op fair trade en duurzame mode. Wij brengen merken samen die eerlijke en duurzame productie hoog in het vaandel hebben staan om het winkelen van eerlijke en duurzame mode te vergemakkelijken en samen de kledingindustrie te veranderen.

Wij minimaliseren de footprint van je bestelling door de CO2 uitstoot van productieprocessen en transport te compenseren. Zo staat je pakketje CO2-neutraal voor je deur. Daarnaast werkt Stricters samen met de Stichting Strictly for Nature, om ontbossing tegen te gaan. Benieuwd hoe jouw bestelling positieve impact heeft op het welzijn van de aarde? Lees hier meer over onze projecten.

Wat is onze motivatie?

De mode-industrie is één van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Daarnaast zijn de arbeidsomstandigheden bij de productie van kledingstukken vaak onmenselijk. Wij zijn van mening dat dit niet langer zo kan of mag, en hebben een platform gecreëerd voor merken die onze visie delen. Met Stricters maken wij het bestellen van eerlijke en duurzame mode zo makkelijk mogelijk en dragen wij ons steentje bij aan het verduurzamen van de kledingindustrie. Door onze CO2 uitstoot te compenseren en te investeren in natuurbeschermingsprojecten maken wij ons hard voor een betere wereld.

Wie zijn wij?

Het idee voor Stricters is in de zomer van 2019 bedacht door Jaron en Bas. De twee studievrienden wilden een plek creëren waar mooie initiatieven op het gebied van duurzame mode zouden worden samengebracht. Een centrale plek waar eerlijke en duurzame kleding eenvoudig beschikbaar zou zijn voor consumenten, met een transparante controle van de merken en een klantvriendelijk bestelproces. Zo ontstond Stricters. 

De eerste pilot ging live in november 2019. In 2020 sloot Jasper zich aan om het platform naar een volgend niveau te tillen en zo werd begin 2020 de pilot afgerond. Stricters ging nu echt van start! Ondertussen besloot Bas zijn carrière elders voort te zetten, en werken Jasper en Jaron inmiddels met een flexibel team om de missie van Stricters te verwerkelijken: het verschonen van de kledingindustrie door het vinden en bestellen van duurzame en eerlijke kleding makkelijk te maken.

Onze partners

Op Stricters bieden we producten aan van merken die eerlijk en duurzaam produceren. Onder eerlijkheid verstaan wij goede arbeidsomstandigheden en eerlijke lonen voor werknemers in de fashion industrie. De mate van duurzaamheid van een product heeft volgens Stricters te maken met grondstofwinning, de productieprocessen en het transport.

Daarnaast werken wij samen met de stichting Strictly for Nature, die zich inzet voor het beschermen van regenwoud. Wij doneren voor elke bestelling een bedrag naar Strictly for Nature, en helpen hiermee ontbossing tegen te gaan. Door kleding aan te schaffen op het Stricters platform werk jij dus mee aan het behoud van bedreigde natuur! Meer weten? Lees hier meer over onze samenwerking met Strictly for Nature.