fbpx
✓   Duurzame producten
✓   Gratis bezorging vanaf €50,-
✓   Eerlijke producten

OVER ONS

Het Stricters platform is een duurzaam en eerlijk kledingwarenhuis waar artikelen van verschillende partners worden aangeboden. Wij hebben voor jou een selectie gemaakt van kledingmerken die in één lijn staan met onze strikte regels. Deze Strict Fashion Rules kan je hieronder vinden.

Strictly Sustainable & Fair Products

De mode-industrie is één van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Daarbij zijn de arbeidsomstandigheden bij het produceren van kledingstukken vaak onmenselijk. Gelukkig zijn er kledingmerken die wel rekening houden met eerlijkheid en duurzaamheid. Onder eerlijkheid verstaan wij goede arbeidsomstandigheden en eerlijke lonen voor werknemers in de fashion industrie. De mate van duurzaamheid van een product heeft volgens Stricters te maken met de grondstofwinning, de productieprocessen en het transport. De kledingmerken op het Stricters platform zetten zich allemaal in voor zowel eerlijkheid als duurzaamheid.

Restrict Deforestation of 25 m² Rainforest

Per aangekocht kledingstuk op het Stricters platform zal Stricters ervoor zorgen dat er momenteel 25 vierkante meter bedreigd regenwoud aangekocht en langdurig beschermd wordt. Om dit mogelijk te maken doneert Stricters een deel van haar omzet in Stichting Strictly for Nature. De stichting zal het gedoneerde geld gebruiken om bij te dragen aan effectieve en betrouwbare regenwoud beschermingsprojecten. De huidige focus ligt op het hoogwaardige beschermingsproject van Rainforest Trust en haar lokale partner Fundación ProAves in Colombia. Door kleding aan te schaffen op het Stricters platform, werk jij dus mee aan het behoud van bedreigde natuur!

Lees hier meer over ons Rainforest Protection Project

Strictly CO₂ Compensated Products

Ondanks de goede initiatieven, is het voor de kledingindustrie vandaag de dag vrijwel onmogelijk om volledig CO₂-neutraal te opereren. Om een volledige klimaat-neutrale voetprint voor een kledingstuk te realiseren, kan de CO₂-uitstoot afkomstig van de productieprocessen en het transport gecompenseerd worden. Hiervoor biedt Stricters een oplossing in samenwerking met Stichting Strictly for Nature en het Tambopata REDD+ project, dat over het VCS Gold Standard en het CCBA Standard beschikt. De CO₂-uitstoot uit de productie en het transport van een product dat aangeboden wordt op het Stricters platform zal ruim gecompenseerd (15 kg CO₂) worden door middel van het Tambopata REDD+ project.

Lees hier meer over het Tambopata REDD+ project.

Strictly Costless for You

De CO₂-compensatie en de bescherming van het bedreigde regenwoud kosten je niks extra. Beide diensten zullen betaald worden door Stricters. Wij vinden namelijk dat niet alleen onze partners, maar ook het platform een bijdrage moet leveren aan een groenere wereld. Je zal daarom kosteloos gebruik maken van de CO₂-compensatie service en met trots kledingstukken kunnen dragen die daadwerkelijk een bijdrage leveren aan de strijd tegen de klimaatverandering.

Gratis verzenden

op bestellingen boven de €50,-

Een schone wereld

Bescherm bedreigd regenwoud

Veilig betalen

PayPal / MasterCard / iDeal